Historia – History

Aloitin kasvattamisen sijoituskoiran omistamisen inspiroimana. Ensimmäinen koirani ja Badamtam’s -kasvatuksen kantanarttu Jättihaukun Juuliska oli rippilahjani. Sen pentujen aikana opiskelin kaiken pentujen rekisteröinnistä, kennelnimen anomisesta yms. Pääsin näkemään ja opettelemaan koiran synnytyksen myös jo tuolloin.

Ensimmäinen pentue syntyikin jo 1992 Juskalle. Seuraavista kahdesta pentueesta jätin nartut kotiin, joista linjat lähtivät jakautumaan eri suuntiin. Nykyään linjoja on useampia ja osin yhdistyneet myöhempänä.

Vuosien aikana on talossa ollut karkea- ja lyhytkarvaisia mäyräkoiria ja pentujakin ihan muutama pentue. Borderterrierit tulivat taloon vuonna 2000 ja alun jälkeen ne jäivät pysyväksi osaksi Badamtam’s kennelin kasvatusta 2006 lähtien. Niissä on myös jo omat linjat syntyneet tuontien ja eri urosten käytön myötä.

Olen alusta asti aktiivisesti harrastanut näyttelyitä, mutta myös monia muita lajeja koirasta riippuen. Luolakokeet ja siihen suuntaan luonteen sekä ominaisuuksien jalostaminen on ollut alusta asti tärkeää. Jäljestyksessä Badamtam’s-koirat ovat olleet luonnonlahjakkuudesta ihan alusta asti. Agility oli 90-luvun alussa uusi Suomessa ja sitä harrastin vielä 2000-luvullakin hetken.

Vuosi vuodelta on kasvattien määrän lisääntyessä myös erilaiset tulokset lisääntyneet monissa lajeissa. Nykyään on useita jälkivalioita, muutama luola- ja metsästysvalio, monia muotovalioita ja jopa ajo- ja  vesiriistavaliotkin löytyy.